torstai 26. huhtikuuta 2012

Oo Las Parsas! Sitruunainen parsarisotto

"Pitikin valita vaimoksi humoristi" sanoi mieheni tanssikurssilla. :)

Okei, myönnetään. On julmaa tulkita iskelmäpotpuria sydänverellä samalla, kun toinen yrittää keskittyä laskemaan hii-das, hii-das, nopee, nopee, hii-das, hii-das, nopee, nopee.

Mutta keskittymistä koetellaan oikeassakin elämässä, joten ihan aiheellista harjoitusta siis... Right?



Parsarakkaus kukoistaa! Itseasiassa se sai vain lisäpontta tämän fantastisen sitruunaisen risoton myötä! Tässä ihanassa annoksessa oli mukavan vappua enteilevä maku - kiitos sitruunan (ja valkoviinin!).

Ja by the way! Pikkasen ärsyttää, että Hesarin ruokatorstai ehti ensin ja julkaisi tänään risottoreseptin! Tein tämän oikeasti jo maanantaina, mutta julkaisu viivästyi... Pöh. :)




Kun loppuu täää... muisto vain jääääääää!


Sitruunainen parsarisotto (kahdelle)

Liemi
4 dl vettä
1 dl kuivaa valkoviiniä
1,5 rkl kasvisfondia
1/2 - 1 tl sitruunankuoriraastetta
1/4 dl sitruunamehua

Risotto
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
25 g voita
2 dl risottoriisiä
pippuria

250 g parsaa

(parmesan-) juustoraastetta
tuoreita yrttejä


Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori hienoksi. Mittaa liemen ainekset kattilaan ja kiehauta.

Huutele parsat, kuori varren alaosa ja pätkäise pari senttiä kantaa kustakin pois. Keitä parsat, mutta jätä ne erityisen napakoiksi, sillä ne kypsyvät vielä risottoa odotellessa. Ota ne kuitenkin heti pois vedestä, kun ovat valmiita. Pilko sopiviksi paloiksi.




Sulata voi pannulla, lisää sipulit ja valkosipulit ja kuullota hetki. Lisää riisi ja kuullota, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää lientä kauhalla pannulle pienissä erissä niin, että pannu ei lainehdi vaan riisi välillä imee kaiken nesteen. Liikuttele riisiä välillä reunoilta keskelle, jotta saat tasaisen kypsyyden riisiin. Jätä hyvä suutuntuma.




Kun risotto on valmis, voit joko sekoittaa ja sulattaa juustoraasteen sekaan tai jättää sen jokaisen itse lisättäväksi. Rouhi risottoon pippuria ja tsekkaa muiden makujen olevan kohdallaan.

Sekoita parsan pätkät joukkoon. Ripottele halutessasi juustoraastetta päälle. Syö ja nauti heti! :)


Het-ki lyö, viimein hetki lyö, kukaan aikaa lahjomaan ei käydä voi milloinkaa-aa-aaaan...


By the way, pikku encore... Shokki vai eeeei? Shokki vai eeee-eee-eeee-eeiiii?




Nyt taitaa olla sellainen hetki, että yrttiseni kasvavat alaspäin. Nimittäin mullan yläpuolella ei vielä koulimisen jälkeen ole kauheasti riehaannuttu...



1 kommentti: