torstai 24. toukokuuta 2012

Kasa mansikkaa eli mansikka-kaurakakku

Voiko ruoka olla yhtä aikaa kaunista ja rumaa? 

Voi! Yhtälailla, kun suunnistus voi olla yhtä aikaa ihanaa ja raivostuttavaa.

Yhdistävä tekijä kauniissa ja rumassa ruoassa on herkullisuus.
Yhdistävä tekijä ihanassa ja raivostuttavassa suunnistuksessa on palkitsevuus.


Tänään Outin keittiössä siis esitellään rastilipun väreissä ilkamoiva kasa mansikkaa!

Tämä on maailman nopein "kakku", mutta yksinkertaiseksi ja helpoksi en kyllä tätä mene kehumaan. Kyllähän tämänkin kanssa voi hermonsa menettää esim. äitienpäiväaamuna, kun on tuhat rautaa muutenkin tulessa ja pikkuveli vain vetelee sikeitä eikä tule lainkaan auttamaan.

Kerron reseptin edetessä riskin paikat.

Kokoamisvaihe

Kasa mansikkaa (4:lle)

Keksit:
1,5 dl kaurahiutaleita
3/4 dl fariinisokeria
½ dl vehnäjauhoja
75 g voita

1 prk Flora vanillaa

250 g mansikoita

Tee edellisenä päivänä tai muutamaa tuntia aikaisemmin keksit. 
Sulata voi. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta kaksi suurta keksiä, joista toinen on hieman isompi kuin toinen. Paista keksejä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Riskin paikat: 
  • Sormien kärtsäyttäminen mikrosta päälle syöksyvään sulaan rasvaan. Kun on puoli tuntia aikaa leipasta keksit ja tuhota johtolangat (eli jäähdyttää uuni ja tuulettaa tuoksut pois) saattaa liikeradat olla turhan vauhdikkaat
  • Myös keksit on helppo käräyttää, koska tämän puolen tunnin kauppareissun aikana luonnollisesti yrität myös paketoida salassa lahjat ja askarrella kortin. Vahdi siis keksejäsi, ne palavat hyvin yllättäen. Onneksi kärähtäneet reunat voi rapsutella pois. :)


Keksien jäähdyttyä kokoa kakku.

Vispaa vaniljakastike vaahdoksi ja halkaise osa mansikoista. Nostele nokare kermaa kauniille tarjoilulautaselle. Nosta päälle isompi keksi. 

Tee muutamaan mansikkaan tasainen pohja leikkaamalla kanta pois. Näin ne pysyvät tukevasti pystyssä ja kannattelevat toista keksiä. Asettele nämä mansikat pylväiksi alemman keksin päälle.

Täytä sisus vaahdolla ja heittele sekaan vielä mansikan palasia.

Nosta toinen keksi päälle. Nostele keksin päälle vielä kermaa ja mansikoita. Ripottele loput mansikat ihan mihin sattuu. :) Joko reunoille, päälle, tarjoiluastialle tai omaan suuhun.

Riskin paikat: 
  • Et ota tarpeeksi kaunista ja näyttävää tarjoilulautasta ja teoksesi oikeasti näyttää karmealta möykyltä
  • Vispaat kerman liian hyvissä ajoin, ulkona on kosteaa ja kuumaa, ja kerma juoksettuu.
  • Viillät haavan sormeen pilkkoessasi mansikoita liiallisella innolla
  • Pylväsmansikat ovat liian löllöjä


Koristele kakku valkosuklaalla.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Valuta suklaa kakun päälle suoraan sulatusastiasta, ja saa aikaan ruma lopputulos. Laita mielummin sulanut suklaa muovipussiin, leikkaa kulmaan pieni reikä ja tursota.

Tarjoa heti.

Riskin paikat:
  • Mikrotat suklaata liikaa ja se paakkuuntuu tai kärtsähtää
  • Mikrotat suklaata liikuttelematta sitä välillä ja se paakkuuntuu tai kärtsähtää
  • Menetät hermosi aivan kamalannäköisen lopputuloksen vuoksi, ja päädyt tarjoamaan jäistä Frödingeä



Mikä on tarinan opetus?

Minä tein melkein kaikki virheet, mitä voi tehdä. Jostain ihmeen syystä hermo ei kuitenkaan mennyt (yleensähän se menee jo siitä, että leipomukset meinasivat unohtua uuniin, mutteivät kuitenkaan unohtuneet). Kokosin siis kakun huolimatta estetiikasta ja tarjosin sen ylpeästi.

Koko perhe päätyi ylistämään upean näköistä luomusta ja makuhan se oli tärkeintä! Tuoreilla mansikoilla harvoin menee vikaan.

Sen sijaan liialla touhulla suunnistaessa aina menee vikaan... :)

Mikä on yhdistävä tekijä leivonnassa ja suunnistuksessa? Maltti on valttia. 
Häviän pelin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti