torstai 27. syyskuuta 2012

Purjo-basilikakeitto on samettia syksyyn

Illat alkavat pimentyä... Kauhistus!

Minulle se tarkoitti tänään kahta asiaa. Aloitin joululaulujen kuuntelun ja sytytin hulluna kynttilöitä. :)


Ave Maria Il Divon tulkitsemana kajahti kuulokkeista jo työpaikalla. Se on jotenkin luovuutta ruokkiva biisi, mutta samalla kovin rauhoittava (kylläpäs luurangot kaapissani kolisevat iloisesti yhteen).

Voitte kuvitella miltä tuntuu katsella kiireistä toimistoa lasiseinän läpi täysin omasta maailmastaan. Vasemmalla käydään tiukkailmeistä väittelyä, monistuskoneen luona paperit lentelee ja tuskainen assari yrittää selvitellä tukoksia, vähän väliä kollega pyyhältää huoneen ohi korkkarit vauhdissa kipisten...

Oma taskilista on pitkä, mutta kaiken ehtii, olen kiireen ulkopuolella.
Ja kappas, tällöin parhaat tuloksetkin ovat parhaat! :D

Kynttilöiden suhteen sentään maltoin kotiin asti. Tosin kotiinpaluu venyi aika myöhään, joten eipä tuo valokuvaus enää luonnonvalossa onnistu. Miten te muut ruokabloggarit olette ratkaisseet ongelman? Eihän kukaan työssäkäyvä voi olla valoisan aikaan kotona kuvailemassa ruoka-annoksia, joita eiedes kunnolla ehdi tehdä. :)


Mutta tässä ihanaisen samettinen keitto niin kasvissyöjille kuin lihan ystävillekin. Purjo vain on sitten hyvää! Ja minun pitää lakata rakastumasta vihreisiin sosekeittoihin... :)


Purjo-basilikakeitto (2:lle)

1 iso purjo
1 sipuli
2 pienehköä perunaa
1 rkl voita tai loraus öljyä
2,5 - 3 dl vettä
1 rkl kanafondia
runsaasti (n. 30 kpl) tuoreita basilikanlehtiä
1-2 tl sitruunamehua
suolaa
pippuria
n. 1 dl maitoa
(pari siipaletta pekonia)

Halkaise ja viipaloi purjo. Huuhdo mahdolliset mullat pois. Pilko sipuli. Kuori perunat ja pilko ne n. neljään osaan.

Sulata voi / lämmitä öljy. Kuullota purjoa ja sipulia muutama minuutti. Lisää perunat.

Lisää vesi ja kanafondi. Anna kasvisten kiehua kypsiksi. Soseuta keitto.

Lisää pilkotut basilikanlehdet, sitruunamehu, suola ja pippuri. Soseuta uudelleen samettiseksi.

Lisää vielä maito. Tarkista keiton juoksevuus ja lisää makusi mukaan joko vettä tai maitoa.
Mausta tarvittaessa lisää.

(Paista pekonit pannulla rapsakaksi. Tarjoa keiton päällä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti