perjantai 15. maaliskuuta 2013

Broilerinmaksa-omenasalaatti

Näinä aurinkoisina päivinä kannattaa laittaa hyvät kävelykengät jalkaan, kipitellä Hakaniemen kauppahalliin ja ostaa tuoretta broilerinmaksaa.

Jos haluat loihtia takuuvarmasti kesän lautaselle ja hymyn ruokailijoiden huulille, tee broilerinmaksa-omenasalaattia.
Tämä on yksi minun ehdottomista suosikeistani monien monien monien lempisalaattieni joukossa.

Rakkauteni maksaan on syvä. Näin ei tosin ollut aina, pitkään olin sitä mieltä, että maksaa voi nippa-nappa niellä maksalaatikossa hirveän rusinakuorrutuksen avulla. Jos siis olet vannoutunut maksanvihaaja, mieti milloin olet oikeasti viimeksi maistanut maksaa? Oletko antanut hänelle tsäänssin aikuisiällä? Broilerinmaksa on maultaan miedohkoa, joten tästä on hyvä aloittaa. :)


Broilerinmaksa-omenasalaatti (1:lle)

100 - 200 g broilerinmaksaa
nokare margariinia tai voita
1 omena
1/2 punasipulia
keräsalaattia (tai jotain muuta)
sitruunamehua
suolaa
pippuria
2 rkl portviiniä

Sulata margariini pannulla, paista maksat nopeasti (3 - 5 minuuttia) kuumalla pannulla. Kun maksat ovat kypsät, lorauta pari reilua lorausta portviiniä maksojen päälle pannulle. Anna alkoholin porista pois. Mausta maksat suolalla ja pippurilla.

Kokoa salaatti sillä välin kun maksat paistuvat. Revi salaatinlehdet, pilko sipuli ja omena ohuiksi siipaleiksi.
Lorauta omenasiivujen päälle sitruunamehua.

Yhdistä kaikki salaatin aineksiet ja rouhaise päälle vielä hieman suolaa.

Nosta kuumat maksat salaatin päälle ja nauti heti.


Jos innostuit ja haluat riehaantua maksan parissa, kokeile myös broilerinmaksaa appelsiini-punaviinikastikkeessa tai rakuunaista dijon-maksakapastaa.

Ja ennen kaikkea: Oikein rentouttavaa viikonloppua kaikille! Jätetään burn-outit työpaikalle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti