keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Mungpapujen idättäminen

Pavunidut uhkuvat energiaa ja elinvoimaa! Pieni papu loihtii itsestään uskomattoman vitamiini- ja hivenainepommin, toimien samalla oikeana kevään ensi airuena.

Idättelen yleensä ahkerasti mungpapuja vuoden pimeinä aikoina. Pavunidut maistuvat ihanasti tuoreelle herneelle, joten ne vievät ajatukset edessä häämöttävään kesään. 

Mungpavun iduissa on runsaasti proteiinia, kivennäisaineita, E- ja C-vitamiineja sekä rasva-aineenvaihduntaa auttavaa koliinia. Pienestä kourallisesta saa jo hyvän C-vitamiinitujauksen. :)

Ituja voi laittaa melkein mihin vain: salaatteihin, patoihin, pasta-annosten päälle, voileipäkakun koristeeksi, moniin erilaisiin aasialaisiin ruokiin... Lämpimiin ruokiin idut lisätään aina vasta kypsentämisen loppuvaiheessa.


Mungpapujen idättäminen

puhdas, desinfioitu lasipurkki
harsomainen kangas purkin suulle (esim. pala miehen vanhasta lätkäpaidasta :D)
kumilenkki / naru
mungpavun ituja

Liota ituja runsaassa lämpimässä vedessä noin 12 tuntia.


Kaada vesi pois ja huutaise pavut vielä tuoreella vedellä.

Laita idut purkkiin, jonka kanneksi virität harsokankaan. Laita purkki alassuin esim. astiakaappiin, jotta liika vesi pääsee valumaan pois. Papujen tulisi itää pimeässä.

Papujen tulee pysyä kosteina, joten huuhtele ituja pari kertaa päivässä.

Näin ne siellä kaapissa hengaavat ja itävät...


Ja tämmöisiä heistä tulee noin 4 päivän idättämisen jälkeen! :) Herkullisia ja kauniita.

Säilytä idut muovipurkissa jääkaapissa. Ne säilyvät ainakin viikon. Erona aikaisempaan se, että enää ei kastella. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti