sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Kuhaa grillissä

Ahti on vihdoin alkanut suoda antejaan! :)
Viikonloppuna verkoista nousi kala poikineen: niin lahnaa, ahventa, haukea, kuhaa kuin säyneäkin. Eli kalareseptejä tulossa. 

Kuha siististi lautasella...

Ehkä suosikkini suomalaisista kaloista on kuha (vaikka savulahna saakin minut hymisemään onnesta). 
Ja kuhaa kannattaa valmistaa grillissä. Helppoa ja mehevää.

Grillasimmekin kuhaa viikonloppuna kahtena päivänä putkeen. Kuhan kyljessä maistui muun muassa ahvenpihvit (tsekkaa fileointi- ja nylkemisohjeet).

Tämä resepti toimii lähes millä tahansa vaalealla kalalla; hauella, ahvenella, lahnalla... Ja kalan vatsan voi täyttää oman mieltymyksen mukaisesti. Tässä kaksi suosikkiani.

Kuha vähemmän siististi foliossa

Sipulinen kuha grillissä

1 mahtava kuha
suolaa
kevätsipuli varsineen
tuoretta oreganoa

Perkaa ja halutessasi suomusta kuha. Suolaa sen masu kevyesti. Täytä vatsa suikaloidulla kevätsipulilla ja pilkotuilla varsilla. Tunge mukaan myös tuoretta oreganoa.


Taittele kuha folioon ja grillaa miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Kuha on kypsä, kun evät irtoavat kevyesti kosketettaessa.

Tarjoa esim. paahdettujen kesäkurpitsojen, melonisalaatin ja uusien perunoiden kera.


Ja sitten toinen versio, joka kieltämättä on melko samanlainen. Kertoo vain siitä, että masuun sitä, mistä kukin tykkää ja mitä käsillä on. :)


Valkosipulisempi kuha grillissä

1 mahtava kuha
suolaa
valkosipulia
tuoretta ruohosipulia
1 sipuli

Perkaa ja halutessasi suomusta kuha. Suolaa sen masu kevyesti. Täytä vatsa suikaloidulla sipulilla, pienityllä valkosipulilla ja ruohosipulilla.


Taittele kuha folioon ja grillaa miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Kuha on kypsä, kun evät irtoavat kevyesti kosketettaessa.

Syö vaikka suoraan foliosta. :)


Entä nämä kultaiset, mutta ah-niin-piikikkäät säynet? Kalatahnaksi tietenkin! Tässä pelissä ei ruodot haittaa.


Sipuli on kyllä hyvää... Kaikissa muodoissaan. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti