torstai 13. kesäkuuta 2013

Varhaiskaalipata chorizolla tai ilman

Suomi ja Espanja kohtasivat lautasella ja veivät kielen mennessään.

Espanjalainen chorizo-makkara, varhaiskaali ja supisuomalainen ohra sopivat yhteen kuin punaviini, sitrusmehu ja hedelmät.


Tein tämän padan vähän "vaikean kautta", sillä yksi syöjistä (minä!) halusi kasvisversion.
Jos kaikki aterioijat halajavat chorizo-makkaraa pataansa, kannattaa ne lumpsauttaa kattilaan pikaisen paiston jälkeen ja antaa hautua padan kanssa kypsiksi.

Tässä kuitenkin koreografia kasvis- ja lihaversioiden rinnakkaiseen toteuttamiseen. Chorizot sopivat kyllä niiin älyttömän hyvin tähän ruokaan, että lisäsin niitä myös omalle lautaselle. :)


Varhaiskaalipata chorizolla tai ilman (3:lle)

1/3 isohkosta varhaiskaalista
2 porkkanaa
3 valkosipulinkynttä
loraus öljyä
1,5 dl rikottuja esikypsytettyjä ohrasuurimoita
2 rkl kasvisfondia
n. 1/2 l vettä (tai että kasvikset peittyvät)
1/4 tuoretta tulista chiliä
suolaa
pippuria

3 chorizo-makkaraa

tuoretta oreganoa
tuoretta timjamia

Suikaloi kaali, murskaa valkosipulinkynnet ja viipaloi porkkanat lanteiksi.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota valkosipuleita, kaalia ja porkkanaa hetki. Lisää vesi, fondi ja ohrasuurimot.

Anna porista kypsäksi noin puolen tunin ajan. Paista sillä välin viipaloidut chorizo-makkarat pannulla.

Lisää loppuvaiheessa mausteet ja hienonnettu chili.

Nosta tarjoiluvaiheessa chorizot niiden lautasille, ketkä niitä haluavat. Riivi päälle tuoreita timjamin lehtiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti