torstai 29. elokuuta 2013

Grillattu vihreä fenkolisalaatti

Voi mikä resepti julkaisemattomien juttujen arkistoista löytyikään!
Ihania kesäisiä muistoja on helppo verestää näin sadonkorjuuaikaan.

Ystävämme tekivät tätä mahtavaa lisuketta mökillämme kyläillessään. Ihana grillattu fenkolisalaatti tarjottiin omalla mausteseoksella pintamaustetun possun, sekä kapris-perunasalaatin kera. Ateriaa ryhdittivät täydelliset kuohuviini- ja viinivalinnat. Kiitos!


Tämän herkullisen lisukkeen / salaatin ykkösetu on se, että raaka-aineet maistuvat kaikki omalta itseltään. Marinadi tai mauste ei peitä niiden ihanaa ominaismakua.

Kakkosetu on se, että annos on vihreän sävyissään äärettömän kaunis.


Oma toisintoni salaatista noudatteli alla olevaa kaavaa.


Grillattu vihreä fenkolisalaatti (4:lle)

1 fenkoli
1 pieni kesäkurpitsa
nippu kevätsipulia
hyvää oliiviöljyä
hyvää suolaa (esim. gourmet-suolaa, himalajan suolaa tai sormisuolaa)
haluamiasi tuoreita yrttejä, esim. ruohosipulia

Viipaloi fenkoli ja kesäkurpitsa. Halkaise suurimmat kevätsipulit, mutta jätä pienet kokonaisiksi.

Pyöräytä kaikki kasvikset oiiviöljyssä ja mausta kevyesti suolalla.
Grillaa keskilämpöisellä grillillä sopivan pehmeiksi. Osa fenkolin reunoista saa hieman kärähtää.

Erottele sipulin lohkoja hieman toisistaan, samoin fenkolin.

Asettele kaikki osaset kauniisti lautaselle, silppua päälle vielä fenkolin "hötöset" ja haluamasi yrtit.


Ja mukaan vielä perunasalaattia ja hyvää lihaa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti