perjantai 21. helmikuuta 2014

Mausteinen kanapihvi ja kardemummalla maustettu tomaattikvinoa

Mietitkö jotain hieman spesiaalia kokkailtavaa viikonlopuksi? Tässä ihanan helppo mutta ainutlaatuinen ateria, joka nostaa viikonloppusi uudelle tasolle.

Raaka-aineet ja mausteet puhuvat puolestaan; eihän näillä voi  mennä vikaan. Lämpöinen kardemumma, seesamin ja viismausteen säväyttämä marinadi, mehukas kana ja tuoreet yrtit.


Glorian ruoka ja viini -lehti (1/2014) inspiroi minua jälleen.
Muokkasin alkuperäistä reseptiä korvaamalla hirssin korvasin kvinoalla. Myös inkiväärin jätin suosiolla pois simppelistä syystä: kotona ei ollut, enkä jaksanut lähteä enää perjantaina työpäivän jälkeen kauppaan. Edes lähikauppaan. :)


Mausteinen kanapihvi ja kardemummalla maustettu tomaattikvinoa (2:lle)

2 - 3 kanafilettä

marinadi:
2 valkosipulinkynttä
n. 1 tl seesamiöljyä
1 rkl soijaa
reilu 1 tl palmusokeria
vajaa 1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl viismaustetta
ripaus chilijauhetta

tomaattikvinoa:
1 dl kvinoaa
1 tlk tomaattimurskaa
1 rkl kanafondia
(1/2 dl vettä)
6 kardemummankotaa
1/2 tl sinapinsiemeniä
1/2 rkl oreganoa
mustapippuria
1/2 dl mustia oliiveja

lisäksi
tuoretta ruohosipulia
tuoretta basilikaa


Tee ensin marinadi. Murskaa valkosipuli ja sekoita kaikki aineet keskenään.


Laita kanapihvit pussiin tai rasiaan ja hiero marinadia joka puolelle. Jätä vajaa puolet marinadista sivuun. Anna kanan maustua nelisen tuntia.


Tee tomaattikvinoa.
Huuhtele kvinoaa lämpimässä vedessä.

Mittaa kattilaan tomaattimurska, fondi ja mausteet. Lisää myös kvinoa. Kiehuttele n. 15 minuuttia kunnes kvinoa on kypsää.

Pilko sillä välin oliivit puoliksi. Jos näyttää siltä, että neste loppuu kesken, lisää hieman vettä kattilaan. Tarkoitus on, että lopputulos on kostea, muttei suinkaan keittomainen.

Kvinoan kypsyttyä laita levy kiinni ja tipauta oliivit mukaan.

Paista kanat. Käytin itse minuuttipihvejä, joten aloitin paistamisen vasta kvinoan oltua lähes valmis.
Lämmitä loraus öljyä pannulla ja paista pihvejä molemmin puolin, kunnes ne ovat kypsiä.

Viipaloi kypsä kanapihvi ja kokoa annos. Annostele pohjalle kvinoaa ja lisää päälle kanapalat. Nostele vielä hieman marinadia kanojen päälle. Pilko annoksen päälle myös tuoretta basilikaa ja ruohosipulia.

Nauti. :)


Ja tältä se näytti lehdessä. Mielestäni oma annokseni oli jopa nätimpi! Tosin kuvaushetken valotus huomattavasti heikompi. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti