sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Korealainen jauheliha-kasvisherkku, Korean beef

Mikä mahtavan aurinkoinen ja kevättä uhkuva viikonloppu takana!
Maasta nousee kasveja niin että kohina käy, jäät rätisee ja pajunkissat kukkii. 

Kevätriemuissani jaan tämän ihania värejä ja vahvoja makuja tulvivan herkkuruoan.


Resepti juontaa juurensa Lizzy writes -blogiin. Kyseessä on siis kasviksilla täydennetty "Korean beef".

Suosittelen lämpimästi kasvisten käyttöä, sillä ne toivat annokseen ihanasti kosteutta ja mehevyyttä. Jauheliha yksistään (etenkin kevytjauheliha) voi olla aika muruisaa. Ja liioittele yrttien kanssa - niitä ei voi olla liikaa. :)


Korealainen jauheliha-kasvisherkku eli Korean beef (2:lle)

200g jauhelihaa
loraus rypsiöljyä paistamiseen
n. 200 g parsakaalia
1 iso porkkana
n. 1 rkl palmusokeria
1/4 dl kalakastiketta
n. 1/2 - 1 tl seesamiöljyä
2 isoa valkosipulinkynttä
n. 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
ripaus chiliä
suolaa 
pippuria
reilusti tuoretta ruohosipulia (tai kevätsipulia)
reilusti tuoretta korianteria

riisiä


Kuori porkkana, inkivääri ja valkosipulinkynnet. Suikaloi porkkana ohuiksi siivuiksi vihannessuikaloijalla (mikä sen nimi oikeasti on??), murskaa valkosipuli ja raasta inkivääri. Paloittele parsakaali aika pieneksi.

Laita riisi kiehumaan. Laita parsakaalit esim. siivilään ja nosta siivilä riisikattilan päälle (veden pinnan yläpuolelle). Laske kansi kattilan ja siivilän päälle ja höyrytä parsakaali kypsäksi. Jos astioidesi mittasuhteet eivät salli tätä, kiehauta parsakaalit nopeasti eri kattilassa rapsakaksi. Älä anna muhjuuntua!

Ruskista jauheliha valkosipuleiden kera pannulla. Jos käytät rasvaista jauhelihaa, kaada osa rasvasta pois. 

Lisää pannulle höyrytetyt parsakaalit, porkkanasuikaleet, kalakastike, sokeri, inkivääri, suola, pippuri ja chili. Kypsennä muutama minuutti.

Tarjoa riisin kera. Silppua annoksen päälle erittäin reilusti tuoretta ruohosipulia ja korianteria.

Nam nam NAM!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti