lauantai 16. tammikuuta 2016

Balilainen ruoka: Cap Cay Ayam, kanaa ja kasviksia

Hanget tekevät ulkona korkeusennätyksiä, pakkanen paukkuu, taivas on sininen ja vaaleanpunainen, hiutaleita leijuu, jalkojen alla narskuu, nurkissa paukkuu ja kaikkialla kimaltaa.

Talvi on kauneimmillaan! Eli hus pihalle siitä kaikenmaailman blogeja lukemasta! :)


Ulkoilun päätteeksi on ihanaa kokata värikästä ja makurikasta ruokaa.

Tämäkin herkku, Cap Cay Ayam (eli erilaisia kasviksia kanan kanssa), on taannoisen Balin-matkamme inspiroima. Söin matkallamme aivan täydellistä Cap Caytä samassa ravintolassa kolme kertaa. Kyllä! Kolme! Aikamoinen suoritus, kun herkkuja oli tarjolla yltäkylläisesti. Se oli vaan niin kauhean hyvää! Cap Cay on itse asiassa kiinalaista alkuperää, mutta Balilla omaksi omaksuttu.

Tältä näytti meidän take away -annos uima-altaamme reunalla. Nam!


Ihan yhtä hyvälle tasolle en kotikeittiössä päässyt, mutta yritys hyvä kymmenen! Herkkua oli tämäkin. Balilla sydämeni varastaneessa versiossa oli mukana myös omeletti-tyyppinen munaratkaisu, jota en itse tähän tehnyt. Aion kuitenkin versioida senkin vielä myöhemmin.

Testasin kotikeittiössä Cap Caytä myös kanan ja katkarapujen kanssa, ja hyvin toimi! Ota vaan reseptiin mukaan n. 3 dl pakastekatkarapuja liemineen. :)

Ja vegeversion saat erittäin helposti vain jättämällä kanan pois.

Tarjosin Cap Caytä Gado-gado -salaatin ja riisin kera.


Cap Cay Ayam (4:lle)

300 g kanasuikaleita
2 sipulia
n. 400 g kaalia
1 parsakaalinnuppu
1-2 isohkoa porkkanaa
6 valkosipulinkynttä

3 rkl soijakastiketta
3 rkl osterikastiketta
1,5 tl palmusokeria
2 rkl ketsuppia
1,5 rkl kanafondia
2-3 rkl maissitärkkelystä
4 dl vettä
mustapippuria


Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulit. Lämmitä loraus öljyä pannussa ja kuullota sipuleita 2 minuuttia. Lisää kanat pannulle.

Lisää pannulle myös pilkottu kaali sekä vesi ja kanafondi. (Paitsi jos käytät kesäkaalia, lisää se vasta aivan loppuvaiheessa, että se säilyttää rapsakkuutensa.)

Sekoita keskenään soija, ketsuppi, osterikastike ja palmusokeri. Lisää pannulle ja anna porista kannen alla, kunnes kana on lähes kypsää, n. 5 minuuttia.

Cap Cayn ja Gado-gadon aineksia

Lisää pilkotut parsakaalinnuput sekä ohuiksi lanteiksi pilkotut porkkanat.  kasvikset. Hauduttele muutama minuutti, mutta jätä kasvikset rapsakoiksi. (Jos parsakaalinnuppusi ovat reilun kokoisia, voit lisätä ne jo aiemmin pannulle kypsymään.

Sekoita keskenään vesi ja maissitärkkelys ja suurusta niillä kastike. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoa riisin tai omeletin kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti