maanantai 4. joulukuuta 2017

Texmex-kurpitsavuoka

Namiskuukeli! Kokeilimme texmex-kurpitsavuokaa, ja sen jälkeen sitä onkin tehty jo pariin otteeseen! Perheemme uusi suosikki. :)


Tässä herkussa on moni asia kohdallaan; hulluna kasviksia, ihanaa juustoa, yrttejä, vahvoja mausteita...

Ja vuoan makumaailma sopii niin hiihtolenkin jälkeiseen talvipäivään kuin raikkaaseen kesäiseen päiväänkin. :)


Resepti on alunperin Glorian ruoka & viini -lehdestä (7/2017), jossa se esiintyi vegeversiona, eli ilman kanaa.
Resepti toimi loistavasti kanan kanssa, mutta on myös varmasti erittäin maittavaa ilman.

Voit tarjota vuoan sellaisenaan tai riisin kanssa. Itse suosin pientä riisiannosta kylkeen. :)


Laitoin vuokaan ekalla kerralla kanafileitä ja toisella kanasuikaleita. Molemmat toimivat oikein hyvin, mutta kanasuikaleet sekoittuvat paremmin joukkoon.


Vuoan sisältöä on myös tosi helppo vaihdella. Korvaa kurpitsa vaikka porkkanalla kesäaikaan, kun kurpitsaa on vähemmän tarjolla.

Kunhan annoksesta löytyy taco-kastike, ihanasti paahtuvaa avokadoa, sekä runsaasti cheddaria ja korianteria.


Texmex-kurpitsavuoka (4-6:lle)

n. 500 g kanasuikaleita tai kanafileitä
n. 3/4 myskikurpitsaa
1 parsakaali
1 iso punasipuli
2 rkl oliiviöljyä
n. 2 rkl tacomausteseosta
1 prk (n. 300 g) mustapapuja suolaliemessä
1 iso avokado (tai 2 jos teet vegeversion)
1 pkt (200 g) cheddar-sulatejuustoa

2 dl creme fraichea, kermaviiliä tai jugurttia
n. 1/2 pussia tacomausteseosta

1/2 ruukkua korianteria

(riisiä)


Kuori ja kuutioi myskikurpitsa aika pieniksi kuutioiksi. Pilko myös parsakaali varsineen, sekä punasipuli melko pieneksi silpuksi.

Sekoita kurpitsa- ja parsakaalipaloihin, sekä kanasuikaleisiin öljy ja pari ruokalusikkaa tacomausteseosta.
Levitä ne uunivuoan pohjalle. Pahada 220-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Siivilöi pavut. Viipaloi avokadot. Lisää ne vuokaan ja sekoita vähän.
Revi sulatejuustopalaset vuoan päälle.

Jatka paistamista vielä n. 10-15 minuuttia. Testimaista kurpitsaa ja parsakaalia, jotta tiedät, ovatko ne rittävän pehmeitä.

Tee kastike sekoittamalla keskenään creme fraiche ja tacomausteseos. Voit halutessasi lisätä ytyä esim. chilikastikkeesta tai savun makua savuisesta bbq-kastikkeesta.

Revi valmiin vuoan päälle reilusti korianteria. Voit annostella kastiketta vuoan päälle valmiiksi tai tarjota sen erikseen.

Tarjoa vuoka riisin kanssa tai ilman.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti